Négyféle baktérium törzsből álló szabadalmazott keverék frukto-oligoszachariddal, MAKTREK Bi-Pass eljárással készítve.
OGYÉI Notifikációs szám – 26986/2021
- Akkreditált laboratóriumban tesztelve
- EU-ban regisztrált termék
A MAKTREK® Bi-Pass technológiával készült kapszulák 4 féle baktériumtörzs egyedi keverékét tartalmazzák!
A PROBIO FORTE étrend-kiegészítő készítményünk egy szabadalmazott keverék, mely 4 féle baktériumtörzset tartalmaz. Adagonként 40 milliárd organizmus és komplex frukto-oligoszacharid kombinációjából áll a hasznos bélbaktériumok egyensúlyának és hatékonyságának biztosításához. A hasznos baktériumokat tartalmazó gyógyhatású vagy gyógyszerként regisztrált készítményeket prebiotiukmként ismerjük.
A kapszulák különlegessége – azon felül, hogy a napi adag 40 milliárd kultúrát tartalmaz – abban rejlik, hogy a hasznos baktériumok táplálékául szolgáló, tengeri moszatból származó frukto-oligoszahariddal (FOS) is kiegészül és modern MAKTREK® Bi-Pass technológiával készülnek. Ez az eljárás lehetővé teszi a kapszulával bevitt jó baktériumok magas túlélési arányát, hogy a gyomornedvnek ellenállva a bélrendszerbe jussanak, ahol segíthetik a bélflóra egészségének támogatását.
A szabadalmazott keverékben használt 4 fő baktérium törzs a következő:
Lactobacillus acidophilus:
Természetesen megtalálható a bélrendszerben. Laktáz enzimet állít elő, ami lebontja a táplálkozással bevitt laktózt.Erősíti a szervezet természetes védekező képességét, hozzájárul a nátha és az influenza elleni védelemhez.
Bifidobacterium Lactis:
A bifidobaktériumok az emlősök gyomor-bél traktusának mikrobiotáját alkotó baktériumok egyik fő nemzetsége.
Lactobacillus Plantarum:
Általában megtalálható tejtermékekben, húsban és sok növényi fermentációban. Segít az emésztés egészségének fenntartásában és a bélflóra harmóniájának kialakításában.
Lactobacillus Paracasei:
A Lactobacillus Paracasei kolonizációk a szájban, a bélben és a hüvelyben találhatók meg a legnagyobb koncentrációban. Támogatja a bélflóra egészségét és az emésztést, segít a felfúvódás csökkentésében vagy megszüntetésében és javítja az emésztés komfortját.
Mit kell tudnod a mikrobiomról?
A baktériumokat, vírusokat, gombákat és más mikroszkopikus élőlényeket röviden mikroorganizmusoknak vagy mikrobáknak nevezik. Ezek együttesen mikrobiomként ismertek. Ezeknek a mikrobák milliárd számra léteznek szervezetünkben, például a belekben, bőrön, szájüregben, hüvelyben és légutakban.
Miért fontos az egészséges bélflóra?
Míg egyes baktériumok betegségeket okoznak, mások rendkívül fontosak az immunrendszer, a szív, a testsúly, és az egészség számos más szempontjából. A bélmikrobiom a belekben lévő összes mikrobára utal, amelyek együttesére akár egy külön szervként is tekinthetünk, és döntő fontosságúak az egészséged szempontjából.
A bél mikrobioma a születéstől kezdve az ember egész élete alatt befolyásolja a testet. A bélben lévő bizonyos típusú baktériumok, az úgynevezett „rossz” baktériumok azonban számos kellemetlenséget okozhatnak, például puffadást, hasmenést, emésztési gondokat idézhetnek elő.
Ilyen kellemetlen tüneteket okoz például a szénhidrátban gazdag étkezés, a cukor, és cukoralkoholok fogyasztása, melyek intenzív lebontó munkát igényelnek. A lebontás során a baktériumok nagy mennyiségű gázt képeznek, ezért tapasztalhatunk puffadást ilyen ételek fogyasztása esetén.
Fontos kiemelnünk, hogy nőknél a bélflóra, és a hüvelyflóra egészsége között szoros összefüggés van, hiszen minden, amit megeszünk hatással van rájuk. Fontos tudni, hogy a bél-, és hüvelyflórában folyamatosan megtalálhatóak a “jó”, és a “rossz” baktériumok, amik hozzájárulnak a flóra természetes egyensúlyához. Viszont az életmódunk és étkezésünk felboríthatja ezt az egyensúlyt, mikor is megtapasztalhatjuk a sokak számára már ismert kellemetlen tüneteket.
Miért fontos a bélflóra egészsége?
A normál bélflóra főbb funkciói közé tartozik az idegen kórokozókkal szembeni védelem kialakítása és fenntartása, az immunrendszer állapotának fenntartása, a bél nyálkahártyája állapotának fenntartása, tápanyagok felszívódásának támogatása, a patogének elleni védelem, valamint a maradék tápanyagok megemésztése.
Láthatjuk, hogy a bélflóránk egészsége száma funkcióért, és egészségügyi tényezőért felel, így kiemelten fontos, hogy odafigyeljünk az egészségére.Sajnos különböző külső-, és belső hatások könnyen felboríthatják a kialakult egyensúlyt, és a jelen lévő rossz baktériumok, gombák, vírusok szaporodásnak indulhatnak.
Mik hatnak negatívan a bélflóra egészségére?
- Bizonyos gyógyszerek (antibiotikumok, hormonok, savkötők, szteroidok, gyulladáscsökkentők, fogamzásgátlók)
- Savasító, illetve olajos ételek, a kávé, az alkohol és a klóros víz
- Egyoldalú táplálkozás (finomított szénhidrátok fogyasztása, túl sok cukor, kevés zöldség és folyadék fogyasztása)
- Környezetszennyezés, és ipari állat és növénytermesztés miatt a szervezetbe került toxinok (tartósítószerek, növényvédő szerek, antibiotikumok)
- Stresszes életvitel, a dohányzás, a mozgásszegény életmód és a vitaminok hiánya
Hogyan javíthatsz a bélflóra (és hüvelyflóra) egészségén?
- Alakíts ki változatos étrendet
- Csökkentsd a gyümölcscukor, szénhidrátok és cukrok (fruktóz) bevitelét
- Fogyassz erjesztett/fermentált ételeket
- Korlátozd a mesterséges édesítőszerek bevitelét (használj helyette természetes édesítőket, mint a stevia, vagy a glicin)
- Egyél rostban gazdag ételeket, melyek serkentik a hasznos baktériumok szaporodását
- Válassz kiváló minőségű, többféle baktériumtörzset is tartalmazó étrend-kiegészítőt
- Csak szükség esetén vegyél be gyógyszert
- Csökkentsd, vagy kerüld el az alkoholfogyasztást és a kávé fogyasztást
- Mozogj rendszeresen
Fontos megjegyzés: Az oldalon található információk és állítások csupán általános tájékoztatásul szolgálnak a termékeink összetevőivel kapcsolatban. Az USA Medical termékei nem minősülnek gyógyszernek, és az információk nem helyettesítik az orvosi tanácsadást vagy kezelést. A közölt állítások nem a konkrét termékre vonatkoznak, hanem a tudományos és szakirodalmi forrásokban található ismereteket összegzik. Az információk nem értelmezhetők személyre szabott egészségügyi javaslatként, és nem szolgálnak konkrét tünetek kezelésére vonatkozó tanácsként. Bármilyen egészségi problémával kapcsolatban kérjük, forduljon szakorvoshoz vagy gyógyszerészhez!
Összetevők:
tömegnövelő szerek (rizs maltodextrin, növényi cellulóz – kapszula héj), szabadalmazott keverék 4 féle baktériumtörzsből és frukto-oligoszacharidból, leucin.
Hatóanyagtartalom a napi adagban (2 kapszula):
Név Mennyiség NRV %* Szabadalmaztatott baktériumtörzs keverék MAKTREK® Bi-Pass technológiával: 40 milliárd CFU ** Lactobacillus acidophillus (La-14) Bifidobacterium lactis (Bl-04) Lactobacillus plantarum (Lp-115) Lactobacillus paracasei (Lpc-37) Tengeri frukto-oligoszacharid (FOS) komplex %NRV: felnőttek számára ajánlott napi beviteli referenciaérték %-a
** a napi ajánlott mennyiség nincs meghatározva
Ajánlott adagolás:
Napi 1×2 kapszula bevétele javasolt. A legjobb eredmény elérése érdekében ajánlott a kapszulát étkezések előtt 20-30 perccel bevenni, vagy az orvos utasításai szerint.Figyelmeztetések: Ne használja a terméket, ha allergiás a termék bármelyik összetevőjére. Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használat előtt konzultáljon orvosával, ha Ön terhes vagy szoptat, ha súlyos betegsége van, vagy vényköteles gyógyszereket használ. Azonnal hagyja abba az étrend-kiegészítő fogyasztását, amennyiben nem kívánt tünetet tapasztal. Gyermekek elől zárva tartandó.
- Készlet: Raktáron
- Cikkszám: usa.2024