Tudod milyen az igazán szép bőr? Az egészséges bőr! Mutatok 5 egyszerű tippet, hogy neked is az legyen!

1. alapszabály:

Soha nem fekszem le sminkben. A soha-t értsd úgy, hogy SOHA. Azaz egyszer sem. Borzasztóan megterheli a bőrt, elvonja a vizet tőle, nem engedi az éjjeli regenerációt megtörténni. Ellenben tartok otthon mindig valami nagyon egyszerű sminklemosót, amivel pár másodperc alatt levarázsolom magamról. Így könnyebb betartani ezt a szabályt. 

2. alapszabály:

Elolvasom az összetételét a kozmetikumnak (és lehetőleg az élelmiszernek is), mielőtt megvásárolom. Könnyen meg lehet jegyezni azt a néhány kifejezést amit célszerű elkerülni, de erre van nekünk is évek óta egy kis útmutatónk, az Eszterkrém kártyácska hátoldalán. Ha már azt sikerül megtanulnod, hogy mik bizonyos növények botanikai nevei, és mik az egyéb vegyi anyagok nevei, már sokat tettél. Célszerű azokat a kozmetikumokat részesíteni előnyben, ahol az INCI lista elején mindenféle növények nevei találhatóak. Ugyanis talán hallottad már, hogy csökkenő sorrendben szerepelnek az összetevők a listában. 

3. alapszabály: 

A gyógynövényeket választom, a vegyi anyagok helyett. Ez kapcsolódik kicsit az előzőhöz. Azzal egészítem ki, hogy gondolj csak bele, hogy a testünk, a bőrünk is a természet része. Véleményem szerint keveset fedeztünk még fel a valódi működéséről, és csak találgatunk, hogy mi az ami jót tesz, és milyen mennyiségben van szükségünk rá. Ha megeszünk egy érett kivit, abból a C vitamin fel fog szívódni, mert rengeteg anyag kíséretében van jelen. Ha bekapunk egy C vitamin kapszulát abban csak az izolált C vitamin van jelen, így kevésbé hatékony a felszívódása, mint komplex módon. 

Ennek mintájára, ha egy kozmetikum gyógynövény kivonatokkal, természetes olajokkal készül, akkor a hatóanyagait a bőr rokon anyagként kezeli, és azok fel tudnak szívódni, be tudnak épülni a bőr szerkezetébe.

4. alapszabály: 

Használok fényvédőt. Ésszerűen, tehát éjszaka, szobában, télen felhős időben nem, de az esetek nagy részében, főleg nyáron, főleg ha sokat vagyok napon mindeképpen! (és nem csak a gyerekeimet kenem be, hanem magamat is  laugh) A mindennapos fényvédelemhez szuper megoldások a CC krémek, mert nem kell sokféle krémmel pepecselni, hanem egy lépésben felkerül minden az arcomra: a hidratáló, az alapozó, és a fényvédő is.

5, és mára az utolsó alapszabály: 

Nem dőlök be a reklámoknak! Kapcsolódik a 2-hoz, hogy elolvasom az összetételt, és az is hozzá tartozik, hogy ismerem a bőrömet. Szóval attól, hogy valami divatos, vagy hangosan mondják és sokszor ismétlik meg, még nem lesz igaz, és nem is lesz jó. Talán valakinek bevált, de lehet, hogy nekem nem passzol az életkoromhoz, a bőrállapotomhoz, vagy tele van szintetikus anyagokkal...  A lényeg, hogy nézd meg te is mindig pontosan, hogy tényleg szükséged van e rá, és ne a divat kedvéért vedd meg!

Kívánom, hogy találd meg a tökéletes ápolókat a bőröd számára!

Minden sorát szeretettel írta: Eszter